Δήλωση του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ Προέδρου του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για τα διόδια.




Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι στη Βόρεια Αττική, βρίσκονται στο δρόμο καταγγέλλοντας το απαράδεκτο και προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών μας δρόμων με τις απαράδεκτες συμβάσεις παραχώρησης που από κοινού με το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε η ΝΔ.

Μετά τον ΟΤΕ, τα λιμάνια ,την Ολυμπιακή και οι Εθνικοί δρόμοι ξεπουλήθηκαν
στη λογική της ιδιωτικοποίησης των υποδομών και της κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης τους.

Είναι αδιανόητο να καταβάλλονται διόδια από κατοίκους και εργαζόμενους, προκειμένου να πηγαίνουν καθημερινά στα σπίτια και στην εργασία τους.

Είναι άδιανόητο να ζητείται να καταβάλλουν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι, των προαναφερομένων περιοχών διόδια για ένα δρόμο, που κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια και έχει ήδη αποσβεστεί ολοσχερώς και να καλούνται να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή άλλων οδικών αξόνων
προκαταβάλλοντας μάλιστα τεράστια ποσά που προέρχονται από τα διόδια., ενώ στην περιοχή δεν υπάρχει κατάλληλο και ασφαλές οδικό δίκτυο, δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία ,ούτε προαστιακός, παρά το ότι είναι προάστια της πρωτεύουσας.
·
Οι δικαιολογημένες αντιδράσεις για τα διόδια θέτουν μετʼ επιτάσεως το θέμα της συνολικής επαναξιολόγησης και κατάργησης των συμβάσεων και του καθεστώτος παραχώρησης και εκμετάλλευσης των εθνικών οδών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων θα πρέπει να προσεγγισθεί στα πλαίσια μιας συνολικής αντίληψης για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα μέσα μαζικής τροχιάς και θα δώσουμε τη μάχη μαζί με το λαό για την κατάργηση των αποικιακών συμβάσεων της εξυπηρέτησης των μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων .